PDG. -54 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Wat is het verschil tussen een PAGO en een PMO?

2/17/2022 12:00:00 AM

Sinds de pandemie is iedereen zich meer bewust van zijn of haar gezondheid. Niet alleen in de privé sferen wordt er meer op de gezondheid gelet, ook op de werkvloer is het een hot topic. En wanneer we het hebben over gezondheid op de werkvloer, dan kunnen het PAGO en PMO hierbij niet uitblijven. PDG Health Services legt u graag uit wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

PAGO

Het PAGO, periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek, is een onderzoek dat u als werkgever verplicht bent om aan te bieden aan medewerkers. Het is gericht op de werkgerelateerde gezondheidsrisico’s die in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) staan vermeld. Het onderliggende doel is inventarisatie van de eventuele gezondheidsschade die veroorzaakt wordt door deze arbeidsrisico’s. Dit betekent wel dat het PAGO per functie kan verschillen. U kunt echter uw medewerkers niet verplichten om deel te nemen, het blijft op vrijwillige basis.

PMO

Het bekendere PMO, wat staat voor preventief medisch onderzoek, kijkt verder dan het PAGO. Zo worden niet alleen de arbeidsgezondheidsrisico’s bekeken, maar het brengt ook de algehele gezondheid in kaart en is daarom meer gericht op preventie. Het PMO onderzoekt bijvoorbeeld de leefstijl van de medewerker en de psychosociale arbeidsbelasting. Net als bij het PAGO mogen medewerkers zelf besluiten of ze aan het PMO deelnemen of niet, maar als werkgever bent u ook niet verplicht om het aan te bieden.

PDG Health Services is de specialist op het gebied van PAGO en PMO

Wij richten ons niet alleen op het voldoen aan de verplichting van uw RI&E maar zetten de gezonde en duurzaam inzetbare medewerker centraal. Zo kunnen wij u adviseren om aan het PAGO desgewenst meerdere preventief medische onderzoeken toe te voegen waardoor u een breder beeld krijgt van de gezondheid van uw medewerker. Op die manier kunnen wij de PAGO combineren met het PMO. PDG Health Services is onderdeel van paraDIGMA groep, een overkoepelende organisatie met kennis en expertise op alle deelgebieden van duurzame inzetbaarheid. Zo kunt u met de uitslag van het PMO en PAGO met één adres de gezondheid van uw organisatie duurzaam verbeteren.

Wilt u als werkgever het goede voorbeeld geven en een inspiratiebron zijn op het gebied van gezondheid bij uw medewerkers? Neem dan contact met ons op via info@pdghealthservices.nl of via 088 032 27 00.

Neem contact met ons op

Laatste nieuws