GetFit dag1-49

Welkom op pdghealthservices.nl

Expertise bij vrouwspecifieke klachten

Femme Vitaal

1/1/2024 12:00:00 AM

Iedereen zit wel eens minder lekker in zijn vel. Bij vrouwen kan dit soms te maken hebben met vrouwspecifieke klachten, wat kan leiden tot verzuim. Echter wordt hier nog niet voldoende over gesproken. PDG Health Services begeleidt zowel vrouwelijke medewerkers als leidinggevenden bij het bespreekbaar maken van vrouwspecifieke klachten. Met begrip en de juiste begeleiding en voorlichting kunnen we de kans op verzuim verkleinen en wordt de vitaliteit van vrouwelijke medewerkers vergroot.

Praten over vrouwspecifieke klachten blijkt nog steeds een taboe. 94% geeft bij een ziekmelding niet aan dat het om menopauze gerelateerde klachten gaat. Deze klachten leiden niet alleen tot verzuim, maar helaas vaak ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en verkeerde begeleiding (of een gebrek eraan) is daar vaak de oorzaak van. 1 op de 5 vreest zelfs voor haar baan als ze de klachten op het werk bespreekt.

Expertiselijn en coaching

Het ondersteunen van jouw medewerker in deze fases van haar leven voorkomt uitval, verhoogt de productiviteit en werkt positief op de loyaliteit. De Femme Vitaal expertiselijn van PDG Health Services biedt de mogelijkheid om snel en anoniem directe coaching, praktische tips of deskundige begeleiding te ontvangen. Deze mogelijkheid is er voor jou als leidinggevende of voor jouw medewerkers. Ook is het mogelijk om persoonlijke coaching aan te bieden voor jouw medewerkers.

We bieden dienstverlening aan in de vorm van een expertiselijn, workshops en coaching voor:

Zwangerschap en terugkeer naar werk

Bij zwangerschap kan de medewerker terecht voor antwoord op vragen over gezond leven voor en tijdens de zwangerschap, zwangerschapsgerelateerde klachten, maar ook praktische vragen en de mogelijkheden met betrekking tot werk. Ook is er de mogelijkheid tot coaching voor aanstaande en nieuwe moeders over veranderingen die de komst van een kindje met zich meebrengt, waardoor de medewerker de regie houdt en niet uitvalt. Voor een gezonde terugkeer na verlof en om uitval te voorkomen. We gaan – ook samen met jou als leidinggevende - in gesprek over een gezonde balans tussen werk en ouderschap, en delen kennis en praktische tips.

(Alleenstaande) Moeders

Een (alleenstaande) moeder heeft veel ballen hoog te houden. Het is belangrijk om te weten dat de medewerker dan hulp kan krijgen. Wij bieden coaching voor een gezonde balans werk en ouderschap, prioriteiten stellen, kennis en praktische tips op gebied van (alleenstaand) moederschap.

Grip op de overgang

Opvliegers, een kort lontje, slecht slapen, hartkloppingen, concentratieverlies, migraine, het is nog maar een deel van de klachten die een medewerker in de overgang kan ervaren. Vrouwen kunnen persoonlijke vragen stellen, klachten bespreken, krijgen advies op maat en praktische tips over werk, voeding, beweging, leefstijl etc. Hoe kan zij haar eigen leven anders inrichten, werkomstandigheden aanpassen, fit worden en fit blijven en zo meer grip krijgen op de overgang? Het is ook mogelijk om als leidinggevende vragen te stellen en tips te krijgen voor het voeren van een gesprek hierover.

Tot slot bieden informatieve én interactieve workshops aan over de overgang, leefstijl en werk. Dit voor zowel vrouwelijke medewerkers als leidinggevenden.

Aan de slag

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening ‘Femme Vitaal’ of weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met PDG Health Services via femmevitaal@pdghealthservices.nl.

Wilt u meer informatie?

Onze Diensten

Voor een veilige, gezonde en vitale werkomgeving