PDG. -41 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Coaching & workshops

Op het moment dat u coaching of een workshop wenst te volgen, kunt u het offerteformulier invullen. Hierna wordt er door een consultant van PDG Health Services telefonisch contact met u opgenomen om de precieze wensen en doelstelling van coaching of de workshop te bespreken. Het blijft immers altijd maatwerk.

Fysieke belasting op de werkvloer

Eigen regie, gedrag en bewegen. Deze drie speerpunten maken deel uit van de visie van PDG Health Services. De visie is om eerst de pijlen te richten op eigen regie, gedrag en bewegen en vervolgens pas het juist instellen van de werkplek. De focus ligt grotendeels op de medewerker en minder op de werkplek en ergonomische hulpmiddelen. Wij zijn van mening dat alleen het juist instellen van de werkplek namelijk niet voldoende is. De vitaliteit en fysieke belastbaarheid van medewerkers zijn namelijk van zeer groot belang.

Wanneer een organisatie het belangrijk vindt dat medewerkers naast geïnformeerd en geadviseerd, ook geënthousiasmeerd worden, dan is deze workshop een passende dienst om in te zetten.

De workshop is geschikt voor een breed scala aan beroepsgroepen, waaronder chauffeurs, productiemedewerkers, logistiek personeel, zorgverleners maar ook voor kantoor medewerkers. Of het nu gaat om lange dagen achter het stuur, fysieke arbeid in productieomgevingen, het tillen van zware objecten in de logistiek, of het bieden van zorg aan anderen. Onze workshops zijn ontworpen om medewerkers in diverse werkomgevingen te informeren, adviseren en vooral te enthousiasmeren over het verbeteren van hun vitaliteit en fysieke belastbaarheid. Met praktische tips en strategieën kunnen zij zelf de regie nemen over hun vitaliteit, ongeacht de aard van hun werkzaamheden.

Vitaliteit & Leefstijl

Vitaliteit wordt vaak in één adem genoemd met duurzame inzetbaarheid, een steeds belangrijker thema voor organisaties. Een organisatie kan werken aan de vitaliteit van medewerkers door aan de slag te gaan met een vitale werkomgeving. De vitale medewerker werkt namelijk met meer plezier, is gezonder,  productiever, verzuimt minder en zal logischerwijze zijn of haar werk tot op hogere leeftijd zinvol voort kunnen zetten.

Naast dat er een balans moet zijn tussen het werk en privé, moet er ook een balans zijn in de eigen vitaliteit en je fit voelen.

Het fysiek fit zijn en vitaal kunnen werken heeft niet alleen te maken met de werksituatie, maar ook met de privé situatie. Het doel van deze workshop is om de medewerkers bewust te maken van de positieve effecten van vitaliteit. Dit om zowel in de werk- en privé situatie fit en energiek te zijn.

Overgang, leefstijl en werk

Een informatieve én interactieve sessie over de overgang, leefstijl en werk.

De overgang is een levensfase waarin vrouwen verschillende veranderingen ervaren op lichamelijk, mentaal en sociaal vlak. In de praktijk zien we vaak dat praten hierover nog steeds een taboe is. Vrouwelijke medewerkers - maar ook leidinggevenden zijn -  zich ook niet altijd bewust dat klachten mogelijk gerelateerd zijn aan de overgang. Door kennis te delen, bewustwording te creëren en de overgang bespreekbaar te maken, kunnen vrouwen tijdig de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om fit en vitaal te blijven!

Onze workshop richt zich op het delen van essentiële kennis over leefstijl, hormonen, de overgang, en de impact ervan op het werk. Tegelijkertijd moedigen we interactie aan en bieden we ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. We geven praktische tips die zowel vrouwelijke medewerkers als leidinggevenden kunnen gebruiken om open gesprekken te voeren over dit onderwerp. Dit draagt bij aan het welzijn van vrouwen op de lange termijn.

Slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde leefstijl en optimale prestaties, zowel op het werk als in het dagelijks leven. Tijdens deze interactieve sessie zullen we dieper ingaan op het belang van slaap, de verschillende fasen van slaap en hoe je jouw slaapkwaliteit kunt verbeteren. Daarnaast zullen we het hebben over de impact van slaap op onze fysieke en mentale gezondheid, evenals op onze productiviteit en algeheel welzijn.

De workshop biedt ook ruimte voor interactie en het delen van ervaringen, zodat je niet alleen waardevolle kennis opdoet, maar ook inzichten kunt uitwisselen met andere deelnemers. Of je nu worstelt met slapeloosheid, regelmatig vermoeidheid ervaart of gewoon wilt leren hoe je jouw slaap kunt optimaliseren, deze workshop is voor jou. Slaap je FIT!