PDG. -27 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Een PMO – door de ogen van een klant

5/25/2022 12:00:00 AM

Bij PDG Health Services komen dagelijks PMO aanvragen binnen, variërend van kleine tot grote aantallen en van basic tot premium pakketten. Maar wat gebeurt er nu precies op het moment dat er een aanvraag gedaan wordt, wat kunt u als klant voorbereiden en waar moet u rekening mee houden? In dit artikel nemen wij u mee in het volledige traject van aanvraag tot uitvoering en rapportage.

Oriënteren

Er zijn meerdere manieren om een PMO aanvraag te doen bij PDG Health Services. Zo komen er veel aanvragen binnen via de contactpagina op de website, maar ook zijn er veel wederkerende verzoeken van tevreden klanten die in het verleden al een PMO hebben uitgevoerd via PDG Health Services of via zusterorganisatie De Arbodienst. Op het moment dat er een aanvraag binnenkomt, plant een consultant een telefonisch overleg in om samen met u te bespreken wat u precies van het PMO verwacht.

In eerste instantie zal er gevraagd worden naar de RI&E. Vaak is dit het startpunt van een PMO, omdat hier de risico’s per functiegroep in staan. Op deze risico’s zal het advies voor de fysieke onderzoeken gebaseerd zijn. De consultant zal verder vragen stellen over het aantal medewerkers, welke functies er zijn binnen uw bedrijf en wat u graag uit het PMO wilt halen. U kunt dan zelf kiezen welke onderzoeken u graag aan wilt bieden aan uw medewerkers, dit kan per functiegroep verschillend zijn. Zo kunt u ervoor kiezen om het kantoorpersoneel een extra ogentest aan te bieden, terwijl u aan het operationeel personeel, dat bijvoorbeeld met harde geluiden werkt, een extra audiotest aan wilt bieden. Op het moment dat duidelijk is welke onderzoeken u graag aan wilt bieden binnen het PMO zal uw consultant een offerte opstellen.

De start

Op het moment dat u akkoord bent met de offerte gaat het traject van start. Uw consultant stelt samen met u een communicatieplan op, zodat u uw personeel kunt informeren over het PMO. Ook kunnen wij informatiesessies verzorgen bij u op locatie om de medewerkers te enthousiasmeren en eventuele vragen te beantwoorden. Ook stemt de consultant dagen met u af voor uitvoering van het PMO. Dit kan zowel bij u als bij PDG Health Services op locatie.

Uw medewerkers zijn nu geïnformeerd en enthousiast om mee te doen met het PMO! U ontvangt van uw consultant een link naar een speciaal voor u ingerichte website. Op deze website kunnen de medewerkers zichzelf registreren, de vragenlijst invullen en eventueel een afspraak maken voor de fysieke onderzoeken. Ook kunt u als klant zelf de planning in handen nemen. U ontvangt van ons de inloggegevens voor onze planningsomgeving. Wanneer de medewerkers ingepland zijn, ontvangen zij een bevestigingsmail met daarin alle benodigde informatie.

De fysieke onderzoeken en de afronding

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de onderzoeken op een van uw locaties plaats te laten vinden, neemt de consultant vooraf de eisen van de onderzoeksruimte met u door. Verder hoeft u hiervoor niets te regelen, de verpleegkundige neemt alle onderzoeksmaterialen zelf mee. Op de afgesproken dagen komt de verpleegkundige naar uw locatie, zet alle spullen klaar en ontvangt daarna de medewerkers.

Op het moment dat u gebruikmaakt van onze locaties ontvangen de medewerkers alle afspraakdetails in een bevestigingsmail. Op locatie worden zij dan ontvangen door de receptioniste waarna de medewerker opgehaald wordt uit de wachtruimte door de verpleegkundige om het onderzoek te starten.

Op het moment dat alle onderzoeken zijn afgerond, stelt de consultant de groepsrapportage op en bespreekt deze met u. Het PMO is nu volledig afgerond.

Aan de slag met het PMO

Wilt u ook uw PMO laten uitvoeren door PDG Health Services? Dat kan! Neem dan een kijkje op onze website voor de diverse PMO pakketten of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Laatste nieuws