PDG. -47 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Wat is het belang van een informatie sessie voorafgaand aan een PMO traject?

9/29/2022 12:00:00 AM

Gefeliciteerd! Want de offerte voor een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van PDG Health Services is getekend en dat betekent dat u als werkgever een stap in de goede richting zet voor het verbeteren van de gezondheid van uw medewerkers. Stap 1 is daarmee voltooid. De vervolgstappen zorgen ervoor dat de uitrol van het PMO geconcretiseerd kan worden, zo worden bijvoorbeeld de data voor de PMO voor uw medewerkers vastgelegd. En dan? Waarom is die informatiesessie voorafgaand aan het PMO traject zo belangrijk?

Ga met een informatiesessie voor win-win

Voor een succesvolle uitrol van een Preventief Medisch Onderzoek is PDG Health Services van mening dat tijdige én juiste informatievoorziening richting uw medewerkers noodzakelijk is. Ervaring heeft geleerd dat dit zorgt voor een hoger opkomstpercentage op uw PMO. En dat levert weer een win-win situatie op! Uw medewerker staat bewust stil bij zijn of haar gezondheid en krijgt handvatten om eventuele knelpunten aan te pakken. U als werkgever krijgt door een hoger opkomstpercentage een betrouwbaar beeld van hoe het gesteld is met de gezondheid van uw medewerkers en wat u hierin als werkgever nog kunt doen om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te maken en te houden.

Informatie- en verwachtingsmanagement

Informatiesessies zijn dus een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de uitvoering. Tijdens deze sessie zal de inhoud van het door ons samen overeengekomen PMO verder toegelicht worden en zal besproken worden wat dit voor de medewerker en werkgever kan opleveren. Daarnaast staat de uitleg van de privacy waarborging van de medische gegevens tijdens deze sessies centraal. De werkwijze rondom de uitrol van het PMO wordt tevens toegelicht, wat ervoor zorgt dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de acties die PDG Health Services doet, welke rol de werkgever hierin speelt en wat er aan actie van henzelf verwacht wordt. Op die manier zorgen we samen met u als werkgever voor een juiste verwachtings- en informatiemanagement door een helder beeld te schetsen van hetgeen dat het gehele PMO traject inhoudt.

Uiteraard staan onze collega’s na afloop van de sessie voor u en uw medewerkers klaar om de eventuele vragen die er nog zijn te beantwoorden.

Aan de slag

Vraag gemakkelijk via onze website meer informatie en een offerte aan voor het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek binnen uw organisatie. Kies hierbij één van de pakketten die bij uw organisatie en bij de wensen van de organisatie past. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft. Wij staan graag voor u klaar.

Laatste nieuws