PDG. -28 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Vitaliteitscheck door PDG Health Services

8/17/2023 12:00:00 AM

Vitaliteit is een breed begrip. Iedereen heeft zijn of haar eigen vitaliteitsbeleving.  Als je het aan de verschillende labels van paraDIGMA groep vraagt is vitaliteit de balans tussen fysieke en mentale gesteldheid, om met plezier te kunnen presteren en de actieve bereidheid om mee te veranderen met wat je werk- en privé-omgeving van je vraagt. De mate waarin iemand zich meer of minder vitaal voelt hangt af van verschillende factoren. Iemand voelt zich vitaler als hij of zij controle en invloed heeft op zijn of haar eigen leven. Daarnaast zijn energie, beweging, voeding, slaap, ontspanning en werk/privébelang van invloed op het gevoel van vitaliteit.

Belang van vitaliteit

Wanneer medewerkers een hoge mate van vitaliteit ervaren op het werk, hebben zij het naar hun zin, zitten ze lekker in hun vel en ervaren zij een hogere duurzame inzetbaarheid. Het is dus, voor zowel werkgever als medewerker, belangrijk om aandacht te geven aan vitaliteit en hiervoor tijd vrij te maken. Zo kan een medewerker onderzoeken hoe hij of zij zich het meest vitaal voelt en kan de werkgever hierin faciliteren.

Met een vitaliteitscheck van PDG Health Services maken we vitaliteit bespreekbaar op een leuke en luchtige manier. Geen moeilijke teksten of vitaliteitscoaches in sportkleding, maar samen op een laagdrempelige manier kijken naar de diverse vitaliteitswensen van de gehele organisatie. Wij geloven niet in algemene oplossingen: ieder mens is immers anders en heeft een andere vitaliteitsbeleving.

Hoe werkt een vitaliteitscheck?

Met een vitaliteitscheck doorloopt de medewerker verschillende vitaliteitsthema’s zoals gezond gewicht, beweging, voeding, ontspanning en geestelijke gezondheid. Het doel is om de medewerkers meer inzicht te geven in hun vitaliteit, zelf aan het denken te zetten over vitaliteit en hen hiervoor te enthousiasmeren. Dit lokt reacties uit rondom gedrag, gezondheid en eigen verantwoordelijkheid. Hiermee creëert u aandacht en een stuk bewustwording van het thema binnen uw organisatie. Dit alles op een toegankelijke en leuke manier.

De volgende checks zullen tijdens de vitaliteitscheck worden uitgevoerd:

  • Biometrie (lengte, gewicht, BMI, vetpercentage, buikomvang)
  • Bloeddruk en hartslag
  • Vingerprik glucose (suiker)
  • Vingerprik cholesterol
  • Coach/adviesgesprek

Meer over de diensten van PDG Health Services 

Bent u geïnteresseerd in een vitaliteitscheck door PDG Health Services? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via info@pdghealthservices.nl. Wij ondersteunen uw organisatie en medewerkers graag in de bevordering van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en vertellen u graag over onze preventieve gezondheidsdiensten.

 

Laatste nieuws