PDG. -1 banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Van RI&E naar PAGO en PMO

8/4/2022 12:00:00 AM

Regelmatig ontvangen de consultants van PDG Health Services vragen van opdrachtgevers die een PMO willen aanbieden aan hun medewerkers. Veel werkgevers en opdrachtgevers denken dat het verplicht is om een PMO aan te bieden en hebben vaak vragen over hoe een PMO traject eruit ziet. PDG Health Services helpt opdrachtgevers bij het gehele traject van A tot Z en doorlopen met u graag de stappen van RI&E naar PAGO en PMO.

Opstarten traject

Voordat we kunnen beginnen aan het PMO, starten wij altijd met de vraag of er een RI&E is en of deze up-to-date is.  In de RI&E staat namelijk een hoofdstuk waarin het PAGO advies is opgenomen. Wij vragen de RI&E altijd even op bij de werkgever en laten deze nogmaals langs onze eigen kerndeskundigen gaan voor een extra check.

Van RI&E naar PAGO

Stel: uit de RI&E komt een PAGO-advies. Dit betekent grofweg dat er risico’s in kaart zijn gebracht die bij de verschillende functies in het bedrijf horen. Ook betekent dit dat de werkgever nu verplicht is om een PAGO aan te bieden aan het personeel. Logisch, want als u weet dat uw medewerkers worden blootgesteld aan een arbeidsgebonden risico, wilt u kunnen garanderen dat uw medewerkers geen gezondheidsproblemen oplopen door dit risico en eventuele problemen in een vroeg stadium te ontdekken.

Van PAGO naar PMO

Het PAGO wordt vaak gecombineerd aangeboden met het PMO. Dit komt doordat er naast de gezondheidsrisico’s vanuit het werk, ook gekeken wordt naar de algemene gezondheidsrisico’s van een medewerker. Deze kunnen immers ook invloed hebben op hoe een persoon zich voelt, hoe goed hij of zij het werk kan uitvoeren en hoe vatbaar hij of zij is voor de arbeidsgebonden risico’s. Het PAGO is een verplicht onderdeel, maar bij het PMO kunt u het zo uitgebreid maken als u wilt of denkt dat nodig is.

Vraag nu uw PMO aan

PDG Health Services biedt deze combinatie als geen ander. We breiden de vragenlijst uit, voegen er bloedonderzoek aan toe en onze verpleegkundigen zorgen voor een goed, persoonlijk advies via een beveiligd account.

Heeft u interesse in wat PDG Health Services voor uw organisatie kan betekenen? Wij denken mee en stellen ons hierbij proactief op. Van A t/m Z nemen we zoveel mogelijk uit handen. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via info@pdghealthservices.nl of via onze website.

Laatste nieuws