GetFit dag1-3

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Tips voor een beweeglijke werkdag

5/11/2023 12:00:00 AM

We weten allemaal dat het van belang is om voldoende te bewegen om fit en vitaal te blijven. Toch zitten wij als Nederlanders het meest van alle Europese landen. Minder zitten en meer bewegen tijdens de werkdag heeft niet alleen fysieke gezondheidseffecten. Het leidt ook tot een hogere ervaren vitaliteit, sociale interacties met collega’s en tot frisse ideeën, nieuwe inspiratie en energie voor het werk.

Juist op een werkdag kan het soms een uitdaging zijn om regelmatig te bewegen. Met het op kantoor werken achter computers en het vele thuiswerken kan het zelfs bij een vitaal bedrijf zo zijn dat de prikkel om zo nu en dan even op te staan minder aanwezig is.

7 tips

Met deze tips om ook gedurende een werkdag te bewegen hou je een vitale bedrijfscultuur die ook nog eens erg aanstekelijk kan werken!

  • Loop tijdens een overleg buiten.
  • Sta minimaal elk uur (liefst vaker!) even op voor 60 seconden en ontspan armen en schouders.
  • Bel lopend, bel staand.
  • Gebruik je pauze om te bewegen: doe een lunchwandeling.
  • Haal je wat te drinken of ga je naar het toilet, doe dat dan liefst een verdieping hoger of lager en pak de trap!
  • Werk je thuis? Doe een huishoudelijke taak zoals de was in de wasmachine doen, de vaatwasser uitruimen of een rondje stofzuigen.
  • Bespreek in je team wie er een goed en origineel idee heeft dat bij jullie past om beweegmomenten in te bouwen gedurende een werkdag.

Een vitale organisatie met PDG Health Services 

De consultants van PDG Health Services kunnen uw organisatie ondersteunen door tijdens een werkplekonderzoek te kijken hoe de statische belasting vaker doorbroken wordt en zo de werkdag zo dynamisch mogelijk is. Ga voor meer informatie naar onze website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Laatste nieuws