GetFit dag 2-43

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Post Holiday Blues: 4 tips tegen opstartproblemen

8/31/2023 12:00:00 AM

Na een aantal weken van relaxen, genieten en reizen is het moment daar: u gaat weer aan het werk! U bent dol op het werk, dus dan zou geen probleem moeten zijn. Toch kan dit wel eens ontzettend zwaar voelen, hoe kan dat?

Wees gerust, u bent niet de enige! Veel mensen hebben moeite om na de vakantie weer aan het werk te gaan, terwijl de bedoeling juist is dat u na de vakantie zo uitgerust bent dat u met volle moed weer aan de slag kunt gaan. Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van de medewerkers geen zin heeft om na de vakantie weer aan het werk te gaan.

4 tips tegen opstartproblemen (na de vakantie)

Heeft u ook opstartproblemen na uw vakantie? Met deze tips gaat u weer gemotiveerd aan het werk!

  • Voorkom een vakantiedip: Zorg voor een goede overdracht en probeer taken onder te brengen bij collega’s. Dit zorgt ervoor dat eventuele taken doorgaan en zorgt voor minder stress en wellicht ook werk wanneer u weer terug bent. Wanneer dit mogelijk is, probeer uw vakantiedagen te spreiden over het jaar. Zo heeft u altijd wat om naar uit te kijken en voorkomt u dat u helemaal uitgeblust bent en niet helemaal opgeladen weer aan het werk gaat!
  • Begin rustig en start met de basis: Een goede start is om eerst bij te praten met collega’s. Zo bent u direct op de hoogte van de dingen die er de afgelopen periode gebeurd zijn. Hoe beter u hier van op de hoogte bent, hoe efficiënter u weer aan de slag kunt. Begin daarna bijvoorbeeld met het bijwerken van de mailbox. Een tip hierbij is om te beginnen met de meest recente mail. Vaak zijn oudere mails al opgepakt of in de tussentijd opgelost. Markeer de belangrijkste mails zodat u die meteen op kunt pakken en verspreid, waar mogelijk, de rest over de overige werkdagen. Raak ook niet in paniek als u op de eerste dag terug niet alle mails hebt weggewerkt of met iedereen bijgepraat hebt. Bijwerken is iets anders dan bijhouden.
  • Stel prioriteiten: Focus op zaken die belangrijk zijn. Maak een planning en selecteer bijvoorbeeld de 3 belangrijkste taken voor die dag. Gestructureerd werken en prioriteiten stellen zorgt voor meer rust in uw hoofd en dat zorgt weer voor minder stress.
  • Kom weer terug in het ritme: De beste manier om weer in uw dagelijkse ritme te komen is gewoon de dagelijkse dingen weer op te pakken. Breng structuur aan in uw dag en maak bijvoorbeeld een plan voor wat u gaat doen. Dit zorgt voor meer energie en het verminderd de kans op een vakantiedip!

Lukt het u toch niet om weer helemaal in het dagelijkse ritme te komen of loopt u ergens tegen aan op het werk wat impact heeft op uw vitaliteit? Neem dan contact op met ons, dan gaan we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Laatste nieuws