PDG. -1 banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Waarom op tijd beginnen met de griepvaccinaties?

4/14/2022 12:00:00 AM

Zoals wellicht meegekregen in het nieuws, heerst er op dit moment een griep epidemie. Net nadat het met COVID de goede kant uit lijkt de gaan, staat het griepvirus nu weer op de loer.

Net als bij COVID kunt u goed ziek worden van de griep en hebben beide virussen overeenkomstige kenmerken; de klachten lijken op elkaar, de virussen muteren en u kunt op dezelfde manier besmet raken. Ook bij het griepvirus kan besmetting voorkomen worden middels goede hygiëne, ventilatie en vaccinatie. Zo beschermt u uzelf en andere (kwetsbare) personen in uw omgeving, zowel thuis als op het werk. Want de kans op besmetting met het griepvirus is het grootst in besloten en drukbezochte ruimten, zoals bijvoorbeeld op kantoor, in het openbaar vervoer en in de huiselijke omgeving.

De griepvaccinatie

Een griepvaccinatie vermindert de kans op griep met ongeveer 40%. Mocht u alsnog besmet raken, dan word u  minder ziek en de griepprik verkleint ook het risico op een longontsteking, hartinfarct, beroerte of verergering van onderliggende aandoeningen. Dit met als resultaat minder  ziekmeldingen door griep gerelateerde klachten voor de werkgever. Ook voor collega’s is dit prettig, dit verminderd de kans op een verhoogde werkdruk door het uitvallen van een collega.  

Alleen personen boven de 60 jaar en personen die in een risicogroep vallen ontvangen een oproep via de huisarts voor de griepvaccinatie. Hierbij blijft een grote groep buiten beschouwing. Zonde, want de griepprik is niet alleen voor jezelf, ook voor naasten die wel gevoelig zijn voor de griep en bijbehorende klachten.  Gezien 1 op de 10 personen jaarlijks de griep krijgt, loont het om als werkgever medewerkers een griepvaccin aan te bieden.

Begin op tijd!

Van belang is om te weten dat het griepvirus elk jaar muteert en dus elk jaar weer andere eigenschappen kent. Daarom wordt jaarlijkse en tijdige vaccinatie tegen de griep geadviseerd. De aanbevolen periode voor de griepvaccinatie ligt tussen medio oktober en eind november, om zo op tijd beschermd te zijn voor de start van het griepseizoen.

PDG Health Services helpt uw organisatie graag om zich voor te bereiden op de volgende winter en onnodige uitval en verzuim te voorkomen. Het aantal griepvaccins in Nederland is beperkt en de vaccins kennen een lange productie tijd. Daarom is het aan te raden om nu alvast te starten met de inventarisatie binnen de organisatie, zodat PDG Health Services het gewenste aantal vaccins voor uw medewerkers alvast kan reserveren. Onze verpleegkundige komt dan in oktober / november bij u op locatie om de vaccinaties te verzorgen. En uw medewerkers zijn uiteraard ook welkom op 1 van de locaties van PDG Health Services verspreidt over het hele land.

Voor meer informatie over de griepvaccinaties kunt u contact opnemen via onze website of info@pdghealthservices.nl

Laatste nieuws