PDG. -1 banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Het belang van een goede onboarding

12/8/2022 12:00:00 AM

Geweldig, we mogen een nieuw (medisch) teamlid verwelkomen bij PDG Health Services. Maar hoe zorg je voor een succesvolle onboarding zodat de kwaliteit van de organisatie gewaarborgd blijft? Met de groei van ieder team is het belangrijk dat de nieuwe collega de werkzaamheden goed oppakt en zich direct thuis voelt. Een goed onboarding- of inwerkprogramma is daarbij heel belangrijk.

Het belang van een succesvolle onboarding

Om onze nieuwe collega goed in te werken hanteren wij vanuit PDG Health Services een inwerktraject dat is afgestemd op de functie. Het inwerktraject van nieuwe collega’s is erg belangrijk. Op deze manier kan de collega wennen aan de werkomgeving, de collega’s en de werkzaamheden. Wel zo fijn bij de start van een nieuwe baan!

Wanneer een medewerker zich op zijn of haar plek voelt binnen de organisatie en goed ingewerkt is, kunnen ze kennis en vaardigheden direct eigen maken. De medewerker is daardoor sneller productief, enthousiast en meer betrokken waardoor er ook tijd en aandacht is voor de klant.

Het inwerktraject

Het inwerktraject van PDG Health Services is opgesteld door ervaren collega’s aan de hand van feedback van reeds ingewerkte nieuwe medewerkers. Ons onboarding programma begint eigenlijk al vóór de start van de 1e werkdag door de huidige collega’s vooraf te informeren over onze nieuwe aanwinst. Dit draagt bij aan een warm welkom dat PDG Health Services zeer belangrijk vindt. Je functioneert het beste in je werk als je je  gewenst, gewaardeerd en geïnspireerd voelt. De eerste week staat daarom volledig in het teken van kennismaking met collega’s, de bedrijfscultuur en de werkplekken. Vervolgens gaan we op een rustig tempo inhoudelijk in op de taken die horen bij de werkzaamheden. Hiervoor worden bij het inrichten van het inwerktraject ervaren collega’s gevraagd om de nieuwe medewerker onder zijn of haar hoede te nemen om de inhoudelijke werkzaamheden, die passen bij de functie, uit te leggen en eigen te maken. Er wordt tussentijds gevraagd of de nieuwe medewerker zich bekwaam voelt om de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

Gevolg goede onboarding

Uiteindelijk zorgt een juiste uitvoering van het inwerktraject voor een minimalisatie van tijd die nodig is om de werkzaamheden eigen te maken, voorkomt dit eventuele fouten én vergroot het de motivatie van de medewerker. Maar daarnaast is het ook van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de juiste werkprotocollen nageleefd worden zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening altijd op een hoog niveau kunnen behouden. Op die manier streven we ernaar om alle klanten dezelfde fijne en professionele ervaring mee te kunnen geven. Het uiteindelijke doel van het inwerktraject is dus niet alleen een bevlogen, gemotiveerde medewerker met de juiste kennis en kunde maar ook een tevreden klant. De klant staat op die manier bij PDG Health Services dan ook echt centraal!

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat de professionals van PDG Health Services voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie.

Laatste nieuws