GetFit dag1-19

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Bewegen als medicijn

10/14/2021 12:00:00 AM

Al zittend aan het ontbijt scroll je je social media nog even door, om vervolgens in de auto te stappen naar werk, voor de deur te parkeren en achter je bureau aan te schuiven. Fijn dat die collega een kopje koffie haalt, want je zit nog wakker te worden. Nadat je opstaat uit die laatste vergadering, stap je weer in de auto om na het eten op de bank te ploffen. Wereldwijd, en zeker ook in Nederland, zijn we massaal gaan zitten. Uit onderzoek van de British Journal of Sports Medicine komt naar voren dat het afgelopen jaar ons activiteitenniveau met 33% is gedaald en de tijd dat we zitten met 28% is gestegen. Maar wat doet inactiviteit met je lichaam?

Eerst de cijfers

Als eerste de fysieke gevolgen. Inactiviteit vergroot namelijk het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, obesitas, kanker, diabetes, hypertensie, bot- en gewrichtsklachten en depressie. Alleen fysieke inactiviteit zorgt wereldwijd al voor gemiddeld 3 miljoen sterfgevallen en een wereldwijde last van maar liefst 50 miljard dollar. Cijfers die laten zien dat regelmatige lichaamsbeweging noodzakelijk is, niemand zit te wachten op een van deze risico’s.

Beweging zorgt er niet alleen voor dat er klachten kunnen worden voorkomen, maar zorgt ook voor dat je gezonder wordt. Het draagt bij aan een betere conditie van hart- en bloedvaten, verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte, vermindert de kans op overgewicht en het verbetert de stofwisseling.

Mentale gezondheid

Regelmatige lichaamsbeweging heeft niet alleen effect op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Het heeft namelijk een positief effect op het brein. Door te bewegen is er een toename van productiviteit, neemt je concentratie toe, maakt je lichaam gelukshormonen aan zoals dopamine en serotonine, zorgt het voor minder stress en is men beter in het maken van beslissingen en het managen van tijd.

Alle redenen om niet langer te blijven zitten, ga aan de slag! En denk eraan, elke kleine stap is er één.

Meer informatie

Bent u op zoek naar advies en coaching in het bewegen voor in uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Met onze diverse dienstverlening kunt wij uw organisatie ondersteunen bij alle vitaliteitsvraagstukken.

Laatste nieuws