getFIT - Hago Rail Service

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Fit door de nacht: op maat vitaliteitsprogramma bij Hago Rail Service

5/5/2022 12:00:00 AM

Als werkgever wilt u graag dat uw medewerkers fit aan het werk zijn en blijven; zowel fysiek als mentaal. Hago Rail Service lanceerde het Fit door de Nacht programma voor haar medewerkers; een vitaliteitsprogramma verzorgd door getFIT en in samenwerking met De Arbodienst, gericht op het nachtwerk. Van de hele late tot in de vroege uurtjes bevonden onze vitaliteitscoaches zich op de werkvloer van Hago Rail Service om medewerkers te begeleiden. Lisette Stoeten, verantwoordelijk voor duurzame inzetbaarheid mobiliteit & verzuim bij Hago Rail Service vertelt waarom het zo belangrijk is om te investeren in vitaliteit van medewerkers.

Aandacht voor vitaliteit

Lisette Stoeten: “Wij geloven er in dat we met medewerkers die ‘lekker in hun vel zitten’ beter kunnen presteren als organisatie. Hiernaast is het werk dat we doen fysiek best een belasting: een extra reden om aandacht te besteden aan je vitaliteit en gezondheid. Met bewustwording hiervan en kleine aanpassingen kunnen grote resultaten worden bereikt.

Fit op werk én in de vrije tijd

Fit door de nacht bestaat uit een workshop waarbij bewustwording gecreëerd wordt onder de medewerkers van Hago Rail Service die nachtdiensten werken. Het thema hierbij is jezelf fit en vitaal houden. Het belang van fit en vitaal zijn wordt op een laagdrempelige manier besproken. Hierbij worden verschillende onderwerpen zoals fysieke belasting, slapen, voeding en ontspanning besproken. Onderling worden ervaringen van medewerkers zelf besproken, maar worden er ook  tips en adviezen gegeven om fit door de nacht te kunnen blijven werken.

Uiteraard is dit allemaal niet alleen maar gericht op het nachtwerk. Het is van wezenlijk belang ook buiten het werk optimaal te kunnen presteren zoals men dat zelf wil. Ook voor onze kantoormedewerkers vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp: naast dat wij op kantoor zéker uitdagingen hebben op leefstijlgebied is vitaliteit ook een mooie bindende factor. Zo fietsen wij met een grote kantoorclub Limburgs Mooiste in juni!

Onderdeel van het vitaliteitsprogramma

We werken bij Hago Rail Service samen aan ‘Vitaal Vakmanschap’. Binnen dit programma besteden we aandacht aan verschillende onderwerpen: zoals vitaliteit en gezondheid. Ook ‘lekker in je werk zitten’ en aandacht voor de ‘loopbaan en arbeidsmobiliteit’ zijn onderdeel van dit programma. Het is een meerjarenstrategie, waarmee we in 2020 zijn gestart: de eerste stap hierbij is ‘bewustwording voor Vitaal Vakmanschap bij iedereen’. Het uiteindelijke doel van Vitaal Vakmanschap is nóg schonere treinen, met vitale vakmensen die lekker in het werk zitten, genieten tot aan hun pensioen en ook daarna nog fit genoeg zijn om te kunnen genieten!

Samenwerking met getFIT

Aangezien wij vitaliteit en preventie veel aandacht geven, is de vitaliteitscoach hierbij voor ons een belangrijke speler. getFIT geeft ons en de medewerkers praktische handvatten op dit gebied. Door de intensieve samenwerking merk je dat de medewerkers de vitaliteitscoaches steeds beter weten te vinden met allerlei vragen op leefstijlgebied: dat is exact waarmee we onze doelstellingen gaan behalen! We zijn blij met het laagdrempelige contact en de ‘hands-on’ begeleiding op de werkvloer: daarmee maakt getFIT het verschil.

In gesprek over vitaliteit

We hebben er voor gekozen met medewerkers in gesprek te gaan over onderwerpen die horen bij ‘Fit door de Nacht’ bewegen: de vitaliteitscoaches faciliteren deze gesprekken op een heel ontspannen manier. Tijdens deze gesprekken komen heel verschillende onderwerpen aan bod, waardoor iedereen er voor zichzelf iets uit kan halen. Voor de één is dat net op een ander tijdstip eten, voor de ander is het prettig om te horen dat hij/zij eigenlijk best goed bezig is en dat niet alles op leefstijlgebied perfect hoeft te zijn. Ik denk dat vooral ‘gewoon worden’ met deze onderwerpen en erover praten met collega’s heel veel oplevert. Bovendien zien de medewerkers de vitaliteitscoach weer een keer extra op de werkvloer, waardoor dat contact laagdrempelig blijft. Wij hopen zo dat ze hen nog sneller benaderen bij vragen rondom vitaliteit.

En het uiteindelijke doel? Wij willen dat alle medewerkers zich tegen de tijd van het pensioen nog steeds fit genoeg voelen om te kunnen genieten van de vrije tijd die ze hebben.”

Aan de slag met vitaliteit

Wilt u binnen uw organisatie aan de slag met de vitaliteit van uw medewerkers? Dan staan wij voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie en wij kijken graag naar een op maat aanpak voor uw organisatie.

Laatste nieuws