GetFit dag 2-18

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Een nieuw jaar, een (nieuwe) balans vinden en weer vitaal worden

1/12/2023 12:00:00 AM

De feestdagen zijn weer achter de rug, de oliebollen nog maar net achter de kiezen en 2023 is gestart. Tijd om dit jaar de balans te vinden als het gaat om vitaal zijn, maar ook blijven.

Vaak start het nieuw jaar met goede voornemens, maar zijn die al snel weer overboord gegooid als er maar iets tegen zit. Maar juist doorzetten op deze momenten kan er voor zorgen dat jij je in ieder geval minder slecht voelt en (weer) sneller vitaal!.

4 Tips voor vitaliteit

Houdt jezelf vitaal met deze tips:

1. Bewegen

Dat bewegen een effectief hulpmiddel is om de balans weer te krijgen, dat hoeft niet meer uitgelegd te worden. Bewegen is zowel goed voor het lijf als voor onze geest. Het grootste probleem is alleen het daadwerkelijk in beweging komen. Het betekend namelijk niet dat je direct 10 kilometer moet rennen of uren in de sportschool moet zwoegen. Maar stap nou eens die voordeur uit en maak die wandeling.

2. Slaap hygiëne

Sluit je dagen niet af met een laatste mail of scrollend op je telefoon. Maar neem de tijd voor een avondritueel. Dim de lichten, drink een kop thee en laat je lichaam weten dat je je klaar aan het maken bent om naar bed te gaan. Het mooist zou zijn om ook nog een kleine tien minuten te mediteren om je geest tot rust te laten komen en de sores van de dag achter je te laten. Zo kan je tijdens de nacht volledig opladen en word je uitgerust wakker. 

3. Goed eten

Na alle oliebollen, hapjes en andere snacks is het tijd om weer goed te eten. En dat goed eten is niet alleen de juiste voedingsstoffen en niet te veel vet, maar juist ook bewust eten. Ga maar eens bewust en goed kauwen. Kauwen draagt namelijk ook bij aan het verzadigingsgevoel. Door niet of te snel te kauwen, krijgen onze hersenen geen tijd om histamine aan te maken, een verzadigingshormoon dat 15 tot 20 minuten na de eerste hap vrijkomt. Door dus voldoende te kauwen zorgen we voor een verzadigd gevoel, waardoor we ook minder snel weer trek krijgen. De kans op onnodig snoepen wordt hierdoor kleiner! 

4. Tijd voor je zelf

Plan tijd in voor jezelf. Dat is niet egoïstisch, dat is juist heel wijs en verstandig. Door extra tijd voor jezelf te plannen waarin je kan ontspannen en echt kan doen waar jij zin in hebt zorg je voor een beter balans. Wanneer jij fit bent, lekker in je vel zit en blij bent, kun je immers veel meer aan. Dan heb je veel meer flexibiliteit in je systeem. Dus voor jezelf inplannen, begin er vandaag nog mee.

Wat kan PDG Health Services hierin betekenen?

Met onze individuele coaching richten wij ons op een beter vitaliteit. Het vinden van de juiste balans gericht op de behoefte van medewerkers. Een traject is gericht op het optimaliseren van de leefstijl, vitaliteit, werkomgeving, werkwijze en het vergroten van de fysieke belastbaarheid en prestatie van de medewerker met de daarbij horende afname van beperkingen in het werk. Individuele coaching en daarmee het werken aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kan zowel preventief ingezet worden, maar het kan ook ingezet worden als het gaat om het bespoedigen van de arbeidsre-integratie. 

Laatste nieuws