GetFit dag 2-10 banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Een dagje mee met Nicole Rijff, Consultant Vitaliteit en Fysiotherapeut

3/25/2021 12:00:00 AM

Wat doe je voor werk? Een vraag welke we zelf vaak stellen, maar welke we regelmatig ook zelf voorgelegd krijgen. Dat zijn vragen die Consultant Vitaliteit en Fysiotherapeut Nicole Rijff van PDG Health Services regelmatig krijgt. Toen ze nog als fysiotherapeut in een eerste lijn praktijk werkte was het makkelijk, vele weten vaak namelijk wel wat een fysiotherapeut voor werk doet. Maar tegenwoordig krijgt ze regelmatig het antwoord: ‘vitaliteitconsultant leuk! Maar wat doe je dan precies voor werk?’ Nicole neemt u mee tijdens haar dag en legt uit wat ze doet.

Variatie geeft mij energie

Nicole: “Geen dag, geen opdracht en geen medewerker is hetzelfde. Waar ik de ene dag een werkplekonderzoek in een fabriek uitvoer gericht op het ergonomisch werken, geef ik de andere dag een workshop aan juristen over vitaliteit en leefstijl, waarbij gedrag en eigen regie voorop staan. De variatie in mijn werk geeft mij energie.” Deze energie straalt Nicole elke dag uit naar werkgevers en medewerkers.

Waar Nicole nog meer energie van krijg is actief bezig zijn: “Ik start mijn werkdag dan ook vaak met een wandeling. Dit zorgt voor een goed begin en meer concentratie gedurende mijn werkdag.” Eenmaal weer thuis start Nicole haar laptop op, vandaag begint ze vanuit huis. Na wat mails te hebben beantwoord en enkele telefoontjes te hebben gepleegd, heeft Nicole tijd om de workshops voor de komende weken voor te bereiden. “Tussendoor probeer ik veel te variëren van houding om ook tijdens het werken achter mijn computer actief te blijven!”

Onderwerpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

“Twaalf uur alweer, wat gaat de tijd snel… Ik besluit om eerst iets te eten en daarna nog even een korte wandeling te maken. Bij terugkomst is het tijd om te vertrekken naar een klant” vertelt Rijff. Vandaag gaat ze richting het noorden, naar een supermarkt waar ze een medewerker coacht. Het doel is het optimaliseren van haar leefstijl. Onderwerpen zoals voeding, beweging, stress en gedrag komen hier aan bod. Onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vaak zien de consultants dat het niet om één onderwerp draait, maar dat er meer speelt. “Mijn doel is dan ook om de vraag achter de vraag al vroegtijdig te achterhalen”.  

Tijdens het consult bespreken ze hoe het de afgelopen weken is gegaan. Positief resultaat, want de doelen welke ze opgesteld hadden zijn behaald. “Een zeer tevreden, blije en trotse medewerker zie ik voor mij zitten. Nog zo’n moment waar ik energie van krijg. Mijn kennis delen en iemand coachen om zijn of haar doel te bereiken, vind ik dan ook één van de leukste dingen aan mijn werk!

Tijdens de terugreis bel ik nog een paar klanten en adviseurs. Waarna ik besluit dat het voldoende is geweest voor vandaag. Ik klik mijn favoriete playlist aan en geniet het laatste stukje van mijn reis van mijn favoriete muziek!”

Enthousiast?

Heeft het verhaal van Nicole u geënthousiasmeerd en wilt u ook een energieke consultant in uw organisatie de vitaliteit verhoogt? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder met uw vitaliteitsvraagstukken.

Laatste nieuws