PDGHS - Rijbewijskeuringen

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Bent u (g)een gevaar op de weg? Kom erachter met de rijbewijskeuring!

8/5/2021 12:00:00 AM

Moet u een rijbewijs aanvragen of verlengen? Dan kan het zijn dat een medische keuring verplicht is. Dit kan bij het aanvragen of verlengen van: een rijbewijs C(E) en D(E); een rijbewijs wanneer u ouder bent dan 70 jaar; een taxipas; een rijbewijs voor chauffeurs in beroepsgoederenvervoer. Maar wanneer is dit nodig en hoe gaat dit in zijn werk? PDG Health Services helpt u verder.

Waarom is een rijbewijskeuring noodzakelijk?

Volgens de wet moet u ‘rijgeschikt’ zijn voor zowel de veiligheid van uzelf als voor uw medeweggebruikers. Om rijgeschikt bevonden te worden, moet u geestelijk en lichamelijk in staat zijn om te rijden. Gezondheidsproblemen, medicatie of een beperking kunnen bijvoorbeeld een reden zijn om ongeschikt bevonden te worden en niet plaats te mogen nemen achter het stuur. Om uw rijgeschiktheid te beoordelen, dient u een medische keuring te ondergaan. Een bestuurder van bijvoorbeeld een vrachtauto of bus draagt extra veel verantwoordelijkheid. Een vrachtauto of bus is een groot en zwaar voertuig en vaak maken de bestuurders veel uren achter elkaar op de weg. Daarom gelden voor vracht- en buschauffeurs strengere regels om rijgeschikt bevonden te worden dan wanneer u een reguliere autobestuurder bent.

Hoe ziet het proces eruit?

Middels het aanvragen van een Zorg Domein code bij het CBR wordt door het CBR beoordeeld welke keuring u nodig heeft. Uw rijgeschiktheid kan onderzocht worden door een arts van PDG Health Services aan de hand van uw Zorg Domein code. Deze code is gekoppeld aan de rijbewijskeuring die bij u van toepassing is. Vervolgens worden de onderzoeksresultaten tijdens de afspraak direct digitaal naar het CBR verstuurd. Een arts van het CBR beoordeelt daarna of u rijgeschikt bent.

Voor wie voert PDG Health Services de keuringen uit?

Of u nu een particulier, ZZP’er of werkgever bent, PDG Health Services voert graag voor u de benodigde rijbewijskeuring uit. De keuring kan plaatsvinden op een van onze eigen locaties in Nieuwegein, Rotterdam, Etten-Leur, Amsterdam Schiphol-Rijk of op locatie van de werkgever.

Voor meer informatie over rijbewijskeuringen en een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen via info@pdghealthservices.nl.

Laatste nieuws