PDG. -47 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Wanneer de aangeboden zorg onvoldoende of niet helpt

Zorgcoaching

Momenteel bieden wij deze dienst niet aan.

Als een medewerker een zorgtraject doorloopt, kan dat veel van de medewerker vragen. Soms ontstaan er door de impact van het traject problemen in de reguliere zorg (huisarts, specialist, psycholoog etc.). Medewerkers overzien het niet meer, krijgen onvoldoende hulp of de aangeboden zorg werkt niet of onvoldoende. In sommige gevallen heeft een medewerker een beperking waarbij de medische experts niet meer weten wat ze moeten doen; de diagnostiek en/of behandeling stopt dan, maar verdere fysieke of mentale ondersteuning blijft uit. Een vervelende situatie die het herstel van uw medewerker niet bevordert of, in sommige gevallen, zelfs kan vertragen.

Wij geloven dat het belangrijk is om goed voor uw medewerkers te zorgen en vanuit 'goed werkgeverschap’ stappen te zetten om medewerkers daar waar mogelijk te ondersteunen. PDG Health Services ondersteunt werkgevers en medewerkers door middel van zorgcoaching. Wij doen er alles aan om zo snel als mogelijk de noodzakelijke informatie inzichtelijk te krijgen en het plan van aanpak voor en met de medewerker op te stellen en uit te voeren.

Wat doet een zorgcoach?

Uit de praktijk blijkt dat medewerkers zich gesterkt en zekerder voelen wanneer zij worden bijgestaan door een zorgcoach. De zorgcoach ondersteunt in de vorm van:

  • Zorgbemiddeling

De zorgcoach zorgt voor contact met huisarts en de specialist om inzicht te krijgen in de voortgang van de behandeling die is ingezet. Hij of zij bemiddelt om de behandeling waar mogelijk te versnellen.

  • Second Opinion aanvragen

Soms is het behandelplan dat is opgesteld ontoereikend en zijn andere acties noodzakelijk. Doorpakken en uitzetten van acties binnen de reguliere zorg valt onder de kerntaken van de zorgcoach. Indien noodzakelijk is hij of zij in staat om een second opinion aan te vragen voor de medewerker.

  • Spreekuren bijwonen

Omdat de medewerker soms niet in staat is de belangrijkste vragen te stellen kan een zorgcoach ondersteunen tijdens deze gesprekken met huisartsen en/of specialisten. Hierdoor voorkomen we dat de medewerker met prangende vragen blijft rondlopen.

 

Wilt u meer informatie?

Onze Diensten

Voor een veilige, gezonde en vitale werkomgeving