PDG. -45 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

10 redenen om een preventief medisch onderzoek aan te bieden

7/6/2023 12:00:00 AM

Een preventief medisch onderzoek, ofwel PMO, aanbieden aan uw medewerkers. Waarom zou u als werkgever hierin faciliteren en de medewerkers de mogelijkheid geven om preventief hun gezondheid te laten controleren? PDG Health Services neemt u graag mee in een aantal voordelen.

10 redenen voor een PMO

  1. Door een PMO te organiseren en aan te bieden voldoet u als werkgever aan artikel 18 van de Arbowet: de werkgever stelt de medewerkers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico's die de arbeid voor de gezondheid van de medewerkers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.
  2. U geeft blijk van goed werkgeverschap en toont interesse in de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers.
  3. Bij een huisarts kunt u niet zomaar terecht voor een preventieve check op bijvoorbeeld bloeddruk, cholesterol en glucose. Belangrijke indicatie waarden voor veel voorkomende (leefstijl)ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Medewerkers krijgen middels het PMO de kans aangeboden om preventief inzicht te krijgen in hun gezondheid en vitaliteit en actie te ondernemen om deze te verbeteren.
  4. Diverse thema’s als algemene gezondheid, leefstijl, psychosociale arbeidsomstandigheden, arbeid en klachten worden behandeld, waarbij zowel de fysieke als mentale gezondheid aan bod komen. De inhoud van onze PMO’s is met zorg samengesteld en is er tevens op gericht om een bijdrage te leveren aan duurzame inzetbaarheid en de vermindering van gezondheidsrisico’s. De onderzoeken kunnen uitgebreid worden met eventuele additionele onderzoeken, zodat mogelijke gezondheidsrisico’s vanuit een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) ook meegenomen kunnen worden. Het PMO wordt daarmee een PAGO (Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek).
  5. Middels een (geanonimiseerde) groepsrapportage krijgt u als werkgever inzicht in de eventuele aandachtspunten en risico’s binnen uw organisatie. Maar ook in de punten waar u als werkgever en organisatie heel goed in scoort. Ook altijd fijn om te weten en intern te kunnen delen!
  6. Op basis van de groepsrapportage wordt er door onze arts advies uitgebracht op passende vervolg interventies op groeps- en/of individueel niveau.
  7. De medewerkers ontvangen een individuele rapportage met op maat gemaakt advies en waar van toepassing een doorverwijzing naar de huisarts of bedrijfsarts. Deze persoonlijke rapportage ontvangen de medewerkers in een persoonlijk account (beveiligd met een wachtwoord) en is alleen voor de medewerker zelf in te zien en te downloaden. Zo wordt de privacy van de medewerker gewaarborgd en wordt er voldaan aan de AVG-wetgeving.
  8. Het inzetten van Preventief Medisch Onderzoek levert een win-win situatie op voor de werkgever en medewerker. De werkgever krijgt op groepsniveau inzicht in de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers en daarmee haar organisatie. Met deze kennis kunnen er gerichte acties uitgezet worden om het beleid en/of processen aan te passen om de duurzaamheid van de organisatie te waarborgen en eventuele uitval van medewerkers te voorkomen. De medewerkers zijn hier uiteindelijk ook bij gebaat en kunnen aan de hand van hun persoonlijke resultaten aan de slag om hun persoonlijke gezondheid te verbeteren, wat zowel in het werk als in het privéleven voordelen oplevert.
  9. Een goede en betrokken werkgever zorgt voor haar medewerkers. Wat maakt dat medewerkers met meer plezier naar hun werk gaan en graag bij de organisatie werkzaam blijven.
  10. Gezonde en vitale medewerkers zorgen op hun beurt voor een gezond bedrijf wat u ook weer veel oplevert.

 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van PDG Health Services? Aarzel dan niet en neem contact op met PDG Health Services via info@pdghealthservices.nl. Wij vertellen u graag meer over onze preventieve gezondheidsdiensten!

 

Laatste nieuws