GetFit dag1-22

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Zit je nu alweer?!

3/28/2024 12:00:00 AM

Vaak wordt er gedacht dat alleen zwaar, fysiek werk impact heeft op het lichaam. Daarom lijkt zittend werk misschien onschuldig, maar de risico’s zijn reëel. Langdurig in dezelfde houding werken kan ook leiden tot gezondheidsklachten. Hebben de medewerkers in uw organisatie voldoende beweging? En als zij veel zitten, hebben zij dan de goede houding? En heeft dit impact op hun vitaliteit op de lange termijn? PDG Health Services zorgt voor inzicht middels het uitvoeren van het PMO en kan vervolgens meedenken in oplossingen tijdens een werkplekonderzoek of leefstijltraject.

Inzicht in de vitaliteit van medewerkers

In het PMO van PDG Health Services worden digitaal vragen gesteld aan uw medewerkers over de algemene gezondheid, levensstijl, psychosociale arbeidsomstandigheden en fysieke belasting. Daarna volgt een fysieke afspraak met een medisch professional die metingen verricht. Hierdoor ontstaat een totaalbeeld van de vitaliteit en gezondheid van de medewerker. Niet alleen op dit moment maar ook de mogelijke gevolgen voor de toekomst. De medewerker ontvangt hiervan een persoonlijke rapportage met adviezen. Bij voldoende deelname kunt u als werkgever middels een groepsrapportage inzicht krijgen in de vitaliteit van al uw medewerkers.

Klachten van langdurig zitten

Als blijkt dat medewerkers klachten ervaren door langdurig zitten, kunnen we een werkplekonderzoek uitvoeren. Door de werkplek goed in te richten en adviezen te geven over het indelen van de werkdag kunnen veel klachten worden voorkomen. Mocht een medewerker behoefte hebben aan tips en adviezen rondom een gezondere levensstijl op de lange termijn kan een leefstijltraject door een vitaliteitsconsultant de eerste aanzet zijn naar een gezonder leven en een vitale medewerker.

Zitten als onderdeel van een vitale leefstijl

In sommige beroepen is zittend werken eenmaal de norm, maar dat betekent niet dat een medewerker niet vitaal kan zijn. Met de juiste begeleiding en ondersteuning vanuit de organisatie, blijven uw medewerkers vitaal en duurzaam inzetbaar. Op onze website leest u meer over het PMO en vindt u ook diverse tips over meer bewegen op het werk.

Laatste nieuws