GetFit dag1-20

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Wat is de rol van een arbeidshygiënist?

Maak kennis met een minder bekend, maar cruciaal en onmisbaar op de werkvloer: de arbeidshygiënist. Terwijl de mondhygiënist bekend is bij velen, is de rol van de arbeidshygiënist vaak onder de radar gebleven. Toch vervult hij een essentiële functie als het gaat om een  gezonde en veilige werkplek. Als specialist helpt de arbeidshygiënist bedrijven bij het identificeren en beheersen van gezondheidsrisico’s op de werkplek, een verantwoordelijkheid die niet onderschat mag worden.

Taken van de arbeidshygiënist

De arbeidshygiënist van PDG Health Services heeft 3 belangrijke taken:

  1. Risico-identificatie en -beoordeling

Het in kaart brengen van potentiële risico’s, zoals bijvoorbeeld blootstelling aan gevaarlijke stoffen, lawaai, trillingen, een ongezond binnenklimaat of fysieke belasting. Ook voert de arbeidshygiënist metingen en onderzoeken uit om risico’s te beoordelen en te toetsen aan geldende normen en richtlijnen.

  1. Adviseren over risicobeheersing

De arbeidshygiënist adviseert over maatregelen om gezondheidsrisico’s te voorkomen of te verminderen, zoals het opstellen van protocollen voor werken onder warme omstandigheden. Ook licht de arbeidshygiënist werkgevers in voor over de risico’s en de te nemen maatregelen bij bijvoorbeeld het werken met gevaarlijke stoffen of biologische agentia (denk aan o.a. bacteriën, schimmels, gisten, virussen of bestanddelen daarvan).

  1. Bijdragen aan arbobeleid

De arbeidshygiënist draagt bij aan de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) van een organisatie om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ook werken zij samen met de andere verplichte arbokerndeskundigen zoals voorgeschreven in de Arbowet. De overige arbokerndeskundigen zijn:

  • Bedrijfsarts
  • Hoger veiligheidskundige
  • Arbeids- en organisatiedeskundige

Niet alleen het probleem, maar vooral de oplossing in kaart brengen

Wist u dat PDG Health Services niet alleen de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uitvoert, maar ook werkgevers ondersteunt met de opvolging? Wij geloven niet alleen in het identificeren van problemen, maar vooral in het aandragen van oplossingen. Wilt u meer weten over de RI&E van PDG Health Services? Bezoek dan snel onze website en ontdek hoe de  RI&E u verder kan helpen.

Laatste nieuws