GetFit dag 2-33

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Geef uw vitaliteit een boost in de lente

4/11/2024 12:00:00 AM

De dagen worden langer, het wordt weer wat warmer, bloemen staan in bloei en de bomen worden groener. De lente staat voor een nieuwe start en geeft een gevoel van energie. Het is langer licht, de temperatuur is aangenaam en we zijn dan ook vaker buiten. Tijd om de winterblues achter je te laten en je vitaliteit een boost te geven; de lente is begonnen!

Tips die je daarbij kunnen helpen;

Naar buiten

Trek er lekker op uit en ga zo veel mogelijk naar buiten om daglicht te vangen. Daglicht beïnvloedt de aanmaak van de gelukshormonen serotonine en endorfine. Door buiten te zijn en zonlicht op te doen, maakt het lichaam vitamine D aan. Vitamine D zorgt voor de opname van calcium en fosfor. Deze stoffen helpen bij de groei en het sterk houden van de botten. Ook heeft het een positieve invloed op het afweersysteem, het helpt bij het behouden van de spierkracht en houdt de tanden sterk. Vitamine D draagt dus bij aan de eigen gezondheid en vitaliteit!

Bewegen

Daarnaast is bewegen belangrijk. Wanneer je in beweging bent, komen de gelukshormonen ook vrij. Het geluksgevoel neemt toe, wat een positief effect heeft op je mentale gesteldheid. De ontspanning in ons brein zorgt ervoor dat onze concentratie verbetert, we een hogere productiviteit hebben en dat er meer ruimte ontstaat voor creativiteit en inspiratie.

Nog meer redenen dus om lekker te bewegen in de buitenlucht.

Nachtrust

Na een (actieve) dag in de buitenlucht slaap je ’s avonds makkelijker in. Een goede nachtrust vult je energie aan, verlaagt stress en herstelt je spieren en cellen. Zorg voor een vast ritme met bij voorkeur 7 à 8 uur slaap per nacht.

Sluit de dagen niet af met een laatste mail of scrollend op je telefoon. Maar neem de tijd voor een avondritueel. Dim de lichten, drink een kop thee en laat je lichaam weten dat je je klaar aan het maken bent om naar bed te gaan. Laat je geest tot rust komen en laat de sores van de dag achter je. Zo kan je tijdens de nacht volledig opladen en word je uitgerust weer wakker. 

Me time

Plan tot slot tijd in voor jezelf. Door extra tijd voor jezelf te plannen waarin je kan ontspannen en echt kan doen waar jij zin in hebt zorg je voor een betere balans. Wanneer jij fit bent, lekker in je vel zit en blij bent, kun je immers veel meer aan. Dan heb je veel meer flexibiliteit in je systeem. Dus begin er vandaag nog mee.

Wat kunnen wij van PDG Health Services hierin betekenen?

Met onze individuele coaching richt PDG Health Services zich op een betere vitaliteit. Het vinden van de juiste balans gericht op de behoefte van medewerkers. Een traject is gericht op het optimaliseren van de leefstijl, vitaliteit, werkomgeving, werkwijze en het vergroten van de fysieke belastbaarheid en prestatie van de medewerker met de daarbij horende afname van beperkingen in het werk.

Individuele coaching en daarmee het werken aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kan zowel preventief ingezet worden, maar het kan ook ingezet worden als het gaat om het bespoedigen van de arbeidsre-integratie. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Laatste nieuws