Jorik_5_2

Welkom op pdghealthservices.nl

Column Jorik Vissers: "10 jaar terug in de tijd"

1/12/2024 9:45:00 AM

Door het toevoegen van getFIT en Team Veiligheid & Preventie aan PDG Health Services, versterkt de positie van PDG Health Services zich als expert op het gebied van gezondheid, vitaliteit, veiligheid en preventie op de werkvloer.

Op 1 september 2014 startte ik als consultant Vitaliteit & Personal Trainer bij Argo Advies (tegenwoordig De Arbodienst). Daar begeleidde ik verschillende medewerkers van klanten op het gebied van leefstijl. In zes jaar tijd groeide het Team Vitaliteit uit tot circa tien collega’s die zich (naast deze vitaliteitstrajecten) bezig hielden met o.a. (ergonomische) werkplekonderzoeken, trainingen en workshops op het gebied van vitaliteit en gezondheid, kleinschalige Preventief Medisch Onderzoeken en de RI&E.

Omdat aandacht voor vitaliteit niet meer weg te denken is uit organisaties die gaan voor goed werkgeverschap, begon ik in 2020 getFIT, het vitaliteitslabel van paraDIGMA groep. Een 6-tal collega’s verhuisde mee en de dienstverlening RI&E bleef onderdeel van De Arbodienst. Niet veel later, in februari 2021 ontstond PDG Health Services vanwege de toenemende groei en focus op PMO’s, PAGO’s, vaccinaties en diverse keuringen voor omvangrijke werkgevers.

Samen naar gezondheid, vitaliteit, veiligheid en preventie

Afgelopen jaar kreeg ik steeds meer het gevoel en de nodige signalen, dat beide organisaties zo ontzettend in elkaar verweven zijn. Binnen vitaliteit is gezondheid, naar mijn idee, de belangrijkste pijler en in onze gezondheidsonderzoeken is vitaliteit, (levens)energie, vaak het onderwerp van gesprek. Daarnaast is de samenwerking met Team Veiligheid en Preventie altijd aanwezig geweest. De logische opvolging van de diensten als de RI&E, het PMO/PAGO en daaropvolgende begeleiding bij fysieke belasting, is hier een mooi voorbeeld van.

“10 jaar terug in de tijd..”

Voor kortere lijnen, een snelle opvolging en sterke samenwerking tussen de specialisten van de labels is een samenvoeging een logische stap die past bij de groei. Ook is het Team Veiligheid en Preventie echt een versterking zijn aan dit nieuwe PDG Health Services! Gelukkig gingen bij paraDIGMA groep daar de handen voor op elkaar en zo geschiedde.

Door het toevoegen van getFIT en Team Veiligheid & Preventie aan PDG Health Services, versterkt de positie van PDG Health Services zich als expert op het gebied van gezondheid, vitaliteit, veiligheid en preventie op de werkvloer. Voor onze klanten een organisatie waarvan zichtbaar is dat het een geschikte partner is die alles in huis heeft rondom deze thema’s. Voor mijn gevoel gaan we 10 jaar terug in de tijd waar het ooit allemaal begon, alleen dat een “klein beetje groter”…

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze visie en de daarbij behorende diensten? Neem dan contact op  het nieuwe PDG Health Services en vraag naar de mogelijkheden.

Jorik Vissers – Directeur PDG Health Services

Laatste nieuws