PDG. -15 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Aandacht voor preventieve gezondheid

9/28/2023 12:00:00 AM

Als onderdeel van paraDIGMA groep heeft PDG Health Services het doel om heel werkend Nederland duurzaam inzetbaar te maken en te behouden. Met onze dienstverlening leggen wij dan ook de aandacht op preventieve gezondheid.

In plaats van de aandacht te leggen op wat je moet doen om beter te worden, is PDG Health Services deze fase graag voor. Rekening houdend met bepaalde risicofactoren vanuit de werk- en leefomgeving, focussen wij ons op wat u kunt doen om gezond te blijven en om gezonder te worden. Bij PDG Health Services geloven wij erin dat het een organisatie meer oplevert wanneer u zich meer richt op gezondheid in plaats van alle aandacht vestigen op ziekte.

Wij houden de spiegel voor

Met persoonlijke en individuele aandacht streeft PDG Health Services ernaar om te bevorderen dat medewerkers optimaal functioneren op fysiek, mentaal en sociaal vlak. De algehele kwaliteit van leven staat daarbij centraal, op de korte en lange termijn. Voor de werkgever betekent dat dat medewerkers met plezier naar het werk gaan, productiever worden en minder in het verzuim raken. Een onderdeel hiervan is ook dat zij tijdig aangeven wanneer het minder goed gaat zodat er stappen kunnen worden ondernomen.

Om dit te bereiken houden we de medewerker, op basis van de inhoud en resultaten van de onderzoeken, een spiegel voor; hoe staat het er voor met de gezondheid, waar liggen de aandachtspunten en risico’s. Er wordt besproken wat hier mogelijk de aanleiding van zou kunnen zijn en de medewerker krijgt adviezen en tips mee om verandering aan te brengen in leefstijl, gedrag en eventueel de werkzaamheden.

Ondersteuning vanuit de werkgever

Waar de medewerker verantwoordelijkheid draagt voor de eigen leefstijl en gezondheid, kan en moet de werkgever de verantwoordelijkheid nemen om zorg te dragen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Daarbij kan de werkgever vanuit goed werkgeverschap handvatten ter ondersteuning aanreiken door middel van preventieve onderzoeken en leefstijlinterventies.

PDG Health Services staat voor u klaar

Bent u geïnteresseerd en wilt u de samenwerking hierin aangaan met PDG Health Services, dan kunt u mailen naar info@pdghealthservices.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen door een van onze Project Coördinatoren Gezondheid om te bespreken hoe PDG Health Services uw organisatie van dienst kan zijn.
 

Laatste nieuws