PDG. -17 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Nieuws

Maak kennis met het 'levensfase bewust' PMO

1/20/2022 12:00:00 AM

Het is helemaal niet zo heel lang geleden dat Preventief Medische Onderzoeken (PMO’s) nog papieren vragenlijsten kenden. Op een bepaald moment werden er nieuwe termen in de markt geïntroduceerd. Een PMO ging over leefstijl, vitaliteit en nog later over veerkracht en inzetbaarheid.

Veel thema’s zijn nog steeds actueel en misschien wel relevanter dan ooit. We worden steeds meer bewust van waar we staan, waar we invloed op hebben en wat we willen bereiken. Om deze reden introduceert PDG Health Services een vragenlijst die hier aandacht aan besteedt: de levensfase bewust vragenlijst.

Levensfase bewust

Met de levensfase bewuste vragenlijst krijgt niet iedere medewerker dezelfde vragen voor zich. Logisch, want niet al uw medewerkers hebben dezelfde leeftijd of zitten in dezelfde levensfase.

Op deze manier worden medewerkers gedwongen om op hun 30ste niet alleen te denken aan de aanschaf van een huis, carrière en kinderopvang, maar worden zij ook getriggerd om na te denken over hun pensioen. Ben je op je 60ste nog in staat om nog zeven jaar te werken? Andersom geldt het ook: op je 60ste ben je niet of minder bezig met je pensioen, want de invloed die je er dan nog op uit kan oefenen is gering. Medewerkers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal door te werken tot hun pensioen en misschien willen zij daarna ook nog wel verder. Kortom, iedereen heeft met hele andere uitdagingen te maken.

Hoe fijn is het dat hier tijdens een PMO aandacht aan wordt besteed. Aandacht, een persoonlijk gesprek met een ervaren verpleegkundige.

Leiderschap

Het nieuwe PMO snijdt nog een belangrijk onderwerp aan, namelijk leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd dat goed leiderschap een positieve invloed heeft op productiviteit en werkplezier. Hoe zouden medewerkers ermee omgaan als zij geen verlof hoeven aan te vragen, maar zij zelf verantwoordelijkheid dragen voor de dagen verlof die ze opnemen? Als werkgever of leidinggevende vertrouwt u hierbij op de gedachte dat als de medewerker drie weken met verlof is, dat wel nodig zal zijn!

Hoe zou u ermee omgaan als u vrij bent om thuis te werken wanneer u maar wilt? Hoe zou u zich voelen als u tijdens uw vakantie af en toe moet inloggen om een mailtje te versturen? De cultuur binnen een bedrijf, het gezondheidsbeleid en leiderschap vormen belangrijke elementen om een PMO tot een succes te laten zijn.

Meer informatie

Heeft u interesse in wat PDG Health Services voor uw organisatie kan betekenen? Wij denken mee en stellen ons hierbij proactief op. Van A tot Z nemen we zoveel als mogelijk uit handen. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via info@pdghealthservices.nl

Laatste nieuws