PDG. -41 - banner

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Dag van een consultant van PDG Health Services

5/12/2022 12:00:00 AM

Wat is een consultant? Volgens Wikipedia is een consultant ‘iemand die zijn of haar kennis in dienst stelt van anderen’. De kernwoorden ontzorgen, meedenken en kwaliteit staan daarbij centraal. Lisan van den Heerik is consultant bij PDG Health Services en dat is precies wat zij bij PDG Health Services doet.

Start van een project

Lisan: “De consultant bij PDG Health Services is van begin tot eind betrokken bij het project, voor de opdrachtgever prettig omdat er gewerkt wordt met een vast contactpersoon. Voorbeelden van projecten zijn beroepswettelijke keuringen, aanstellingskeuringen, preventief medisch onderzoek (PMO) en (beroeps)vaccinaties. Startpunt van het project is een kick-off met de opdrachtgever. Dan bespreken we alle onderdelen uit de offerte, stemmen de planning af en verdere details worden doorgenomen. Vervolgens ga ik alles inregelen voor de eerste fase van het project; het versturen van de uitnodigingen naar de medewerkers van de opdrachtgever. Het doel is om tijdens het gehele traject de opdrachtgever te ontzorgen. Zo lever ik een opzet aan voor de uitnodiging en organiseer ik  een informatiesessie op locatie van de opdrachtgever. Tijdens een informatiesessie worden medewerkers van de opdrachtgever geïnformeerd over wat ze bijvoorbeeld kunnen verwachten tijdens het project en er kunnen vragen gesteld worden. Het project kan nu beginnen.”

Blijf betrokken

De onderzoeken kunnen plaatsvinden op locatie van de opdrachtgever of op één of meerdere locaties van PDG Health Services. De consultant licht de betrokken medisch professionals in over het project, zodat ook zij goed op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. “Tijdens het project blijf ik nauw betrokken met de opdrachtgever over de voortgang van het project. De individuele resultaten ontvangen de medewerkers automatisch na deelname aan het onderzoek, deze worden niet gedeeld met de opdrachtgever. In het geval van een beroepswettelijke keuring ontvangt de opdrachtgever een geschiktheidsverklaring voor de medewerker. Wanneer we het project afronden, ga ik aan de slag met het opstellen van de groepsrapportage. In de groepsrapportage worden de resultaten van de onderzoeken geanalyseerd en worden er verbanden gelegd tussen verschillende bevindingen waaruit een advies volgt aan de opdrachtgever. Het project is nu afgerond maar voor vele opdrachtgevers is dit juist het startpunt voor interventies op het gebied van vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid.”

Kom en versterk het team

Spreekt het werken bij PDG Health Services jou nu ook aan? Bekijk dan snel ons vacature aanbod en solliciteer! Wij zijn altijd op zoek naar versterking van het team.

Laatste nieuws